ГоловнаПолітика

ЦВК вирішила проводити місцеві вибори в Маріуполі і Лисичанську

Місцеві вибори не відбудуться в 91 населеному пункті Донецької області та в 31-му Луганської.

ЦВК вирішила проводити місцеві вибори в Маріуполі і Лисичанську
Фото: Макс Требухов

Центральна виборча комісія (ЦВК) визнала, що неможливо провести чергові місцеві вибори 25 жовтня в прифронтовій зоні антитерористичної операції в 91 населеному пункті в Донецькій області та 31 в Луганській області.

Таке рішення ухвалили на засіданні ЦВК на підставі подання голів Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій Павла Жебрівського і Георгія Туки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з постановою, у Донецькій області виборів не проводитимуть у містах Дебальцеве, Костянтинівка, Докучаєвськ, Дзержинськ, Авдіївка, Артемівськ, Мар'їнка, а також в низці населених пунктів у сімох районах: Артемівському, Волноваському, Володарському, Костянтинівському, Мар'їнському, Старобешівському, Ясинуватському.

У Луганській області вибори не пройдуть у Щасті, Попасній, а також в окремих населених пунктах Новоайдарського, Попаснянського та Станично-Луганського районів.

Водночас до цього переліку не увійшли Маріуполь і Лисичанськ, хоча спочатку вони також були в пропозиціях, поданих головами Донецької та Луганської ВЦА.

Нагадаємо, раніше ЦВК затвердила перелік з 271 ради на окупованому Донбасі, де не пройдуть вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram