ГоловнаПолітика

Виборчий процес в Україні розпочнеться вчасно, - ЦВК

Магера прогнозує, що левова частка роботи припаде на ТВК.

Виборчий процес в Україні розпочнеться вчасно, - ЦВК
Фото: Макс Требухов

Виборчий процес в Україні розпочнеться вчасно - за 50 днів до голосування.

Про це сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє РБК-Україна. Магера підтвердив, що ЦВК вчасно оголосить про початок чергових місцевих виборів, а також перших місцевих виборів тих об'єднаних територіальних громад, де об'єднання вже відбулося, і виборчий процес почнеться за 50 днів до голосування: з 5 вересня і триватиме до 25 жовтня - визначеного постановою парламенту і вимогами Конституції дня голосування.

"Ми готові десь відсотків на 99, залишилося прийняти лише невелику кількість постанов, але це питання декількох днів... Левова частка роботи припаде на територіальні виборчі комісії, адже їм доведеться утворювати територіальні виборчі округи, деяким з них доведеться формувати територіальні виборчі комісії нижчого рівня... Найскладніше те, що закон ухвалюють напередодні виборчого процесу", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що місцеві вибори не будуть проводити у 125 населених пунктах Донецької та 146 Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram