ГоловнаПолітика

Порошенко: У разі наступу бойовиків санкції проти Росії буде посилено

Президент провів зустріч з прем'єром Литви Буткявічюсом

Порошенко: У разі наступу бойовиків санкції проти Росії буде посилено
Фото: president.gov.ua

У разі ескалації бойовиками збройного конфлікту на Донбасі санкції проти Росії можуть посилити.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з прем'єр-міністром Литви Альгірдасом Буткявічюсом, повідомляє офіційний сайт Президента.

Порошенко поінформував Буткявічюса про результати візиту до Брюсселя 27 серпня і до Німеччини 24 серпня. Він також повідомив, що було досягнуто домовленості про необхідність встановлення "червоних ліній", порушення яких з боку РФ призведе до продовження та посилення санкцій.

"Ватажки терористів заявили, що збираються організувати наступ, щоб зайняти всю територію Донецької області, захопити Маріуполь, Слов'янськ. Ми повинні дати чіткий сигнал, що відновлення наступальних дій Російською Федерацією відразу ж буде тягнути за собою як результат посилення санкцій", - підкреслив Порошенко.

У свою чергу Буткявічюс підтвердив, що Литва засуджує незаконні дії Росії проти України і ніколи не визнає анексію Криму.

Сторони домовилися про подальші спільні кроки у протистоянні російській пропаганді і щодо об'єктивного висвітлення ситуації в Україні. У цьому контексті Порошенко подякував уряду Литви за практичний внесок у підтримку ініціативи ряду держав ЄС та України про введення пан’європейського російськомовного каналу як джерела об'єктивної інформації.

"На сьогоднішній день принципово важлива позиція - збереження єдності і солідарність ЄС з Україною, і роль Литви у цьому надзвичайно важлива", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше глава литовського МЗС закликав продовжити політику санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram