ГоловнаЕкономікаДержава

Демчишин виключає віялові відключення електроенергії до кінця року

За минулий тиждень на склади додатково поклали понад 120 тис. тонн вугілля

Демчишин виключає віялові відключення електроенергії до кінця року
Фото: dyvys.in

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин виключає віялові відключення електроенергії в 2015 році.

Про це він заявив під час засідання Кабінету Міністрів.

"З точки зору електроенергетичного напрямку, враховуючи, що основне навантаження йде зараз на "Енергоатом" і паливо для атомних станцій повною мірою закуплене, хочу всіх заспокоїти: віялових відключень електроенергії в цьому році не буде", - сказав Демчишин.

Він також додав, що протягом останнього тижня на склади додатково поклали більш як 120 тис. тонн вугілля. За словами міністра, необхідно додатково закупити ще як мінімум 1,5 млн тонн вугілля, до того ж цю роботу можна виконати за два місяці, що залишилися.

Зауважимо, що за 7 місяців 2015 року АЕС виробили 51 167,3 млн кВт-год електроенергії.

Нагадаємо, раніше Демчишин заявив, що вугілля, яке надходить морем, Україна купує по 77-80 дол. (з урахуванням доставки). Це найдорожчий маршрут доставки вугілля. Найближчим часом "Центренерго" має отримати 200 тисяч тонн російського вугілля по 65-67 доларів. Вугілля з окупованої зони Донбасу коштує 52-55 доларів.

Запаси вугілля на станціях на сьогодні перебувають на дуже низькому рівні. За даними "Укренерго" за 25 серпня, на складах було 585,7 тисячі тонн антрациту (з яких 424,3 тисячі тонн - на Луганській ТЕС, яка відрізана від енергосистеми України) і 732,9 тисячі тонн вугілля марок Г і Д. До 1 жовтня Україна планує накопичити 3,2 млн тонн вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram