ГоловнаПолітика

Москаля розлютили непокірні депутати облради

Глава області доклав всю силу, закриваючи двері

Глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на сесії облради у четвер звинуватив депутатів від "Єдиного центру" в саботажі децентралізації та пішов, гучно гримнувши дверима.

Невдоволення губернатора викликало те, що депутати провалили голосування щодо Перспективного плану формування територіальних громад у Закарпатській області та не дали формального дозволу на утворення двох уже сформованих громад у Тячівському районі.

"Команда партії "Єдиний центр" саботує сесію і робить дурня з мене особисто", - сказав він, стрімко попрямував до виходу, відчинив двері, на секунду затримав їх і з силою гримнув.

Як повідомляється на сайті обладміністрації, від ухвалення цих рішень залежить виділення області з держбюджету 119 мільйонів гривень цього року і 170 мільйонів наступного року для фінансування проектів регіонального розвитку.

"Для чого було влаштовувати цей цирк? Тільки для того, щоб показати Києву, - Закарпаття готується як полігон для провалу у Верховній Раді конституційної реформи з децентралізації. Однак сьогоднішнє неголосування все одно нічого не дасть. Громади звернуться з позовом до Окружного адміністративного суду, який зобов'яже облраду ухвалити це рішення. У тому, що воно буде прийнято, у мене немає жодних сумнівів", - цитуються на сайті слова Москаля.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні, в тому числі і вибори Закарпатської облради, відбудуться 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram