ГоловнаПолітика

МЗС засудило рішення у справі Савченко і закликало посилити тиск на Росію

У міністерстві назвали це заангажованим кроком, який не має під собою жодних правових підстав.

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує чергове рішення російської влади про продовження незаконного утримання української льотчиці, народного депутата Надії Савченко під вартою до 30 вересня 2015 року.

Про це повідомили в Департаменті політики і комунікацій МЗС.

"Сприймаємо таке рішення виключно як цілеспрямований заангажований крок, який не має під собою жодних правових підстав. Політично мотивована судова розправа над громадянами України Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком і сьогоднішнє рішення суду РФ про утримання під вартою народного депутата України, члена Постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Надії Савченко, яка користується відповідними імунітетами, є свідченням правового свавілля, яке триває в Росії", - підкреслюється в заяві.

У МЗС підкреслили, що необгрунтоване відхилення російськими судовими органами аргументованих доказів захисту Савченко про її невинуватість ставить під сумнів можливість подальшого об'єктивного, прозорого і неупередженого розгляду її справи.

МЗС України засуджує протиправні дії Російської Федерації щодо Савченко і закликає міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний і санкційний тиск на Росію з метою звільнення Савченко та інших громадян України, яких Москва зробила політичними заручниками своєї агресії.

Нагадаємо, 27 серпня 2015 року Московський міський суд відхилив скаргу адвокатів Савченко про зміну запобіжного заходу і залишив чинним судове рішення про утримання її під вартою до 30 вересня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram