ГоловнаПолітика

Маріупольські депутати вимагають від влади провести вибори в місті

"Непроведення місцевих виборів у Донецькій і Луганській областях є хибним і конфронтаційним кроком".

Маріупольські депутати вимагають від влади провести вибори в місті
Один из учасков в Мариуполе в 2014 году
Фото: twitter.com/EvgenyFeldman

Вжити заходів для забезпечення чесних і прозорих місцевих виборів на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей – з такою вимогою звернулися депутати Маріупольської міської ради до Президента України, Верховної Ради та Центральної виборчої комісії.

Про це пише ZN.ua.

"Ми, громада Маріуполя, вважаємо, що непроведення місцевих виборів у Донецькій і Луганській областях є хибним і конфронтаційним кроком. Порушуючи конституційні права громадян, неможливо будувати правову демократичну європейську державу. Скасувавши вибори, влада демонструє, що не контролює українські території, і дає агресору можливість зазіхати на них", - йдеться в тексті звернення.

Депутати нагадали, що Маріуполь був одним із небагатьох міст у Донецькій області, де торік відбулися президентські і парламентські вибори: "Ні залякування членів виборчих комісій, ні перешкоджання доставці виборчих бюлетенів, ні погрози городянам у день голосування з боку озброєних бандформувань не стали перешкодою для волевиявлення маріупольців, які переважно підтримали кандидата на посаду президента України Петра Порошенка. Восени 2014 року, незважаючи на близькість бойових дій, звуки артилерії, залякування і постійне "очікування" захоплення, наше місто гідно провело вибори до Верховної Ради України. Маріуполь - це Україна!"

Нагадаємо, раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський виступив проти проведення виборів у місті. Оскільки люди "отруєні рашистською пропагандою і в них вата замість мізків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram