ГоловнаПолітика

Список УДАРу в Київраду: без нових облич

LB.ua отримав попередній список із 60 кандидатів від УДАРу до Київради на місцевих виборах. Наступних 60 кандидатів (до Київради проходить 120 депутатів) формує президентська партія.

Нагадаємо, УДАР об'єднується із "БПП "Солідарність" в одну партію. 27 серпня заплановані з'їзди партій, щоб затвердити формування єдиної політсили.

Фото: klichko.org

Як повідомив один із співрозмовників у групі УДАРу фракції БПП в парламенті, список не остаточний. За його словами, одіозні прізвища з нього планували прибрати. Однак, кого саме - наразі невідомо.

47 кандидатів у списку — нині чинні депутати Київради фракції "УДАР- "Солідарність".

1. Найдьонов Олександр Валерійович (округ №1)

2. Закревська Людмила Олександрівна (№2)

3. Калініченко Олег Вʼячеславович (№3)

4. Мельничук Андрій Анатолійович (№4)

5. Баленко Артур Ігорович (№5)

6. Костюк Сергій Анатолійович (№6)

7. Левада Сергій Якович (№7)

8. Котвицький Сергій Опанасович (№12)

9. Баленко Ігор Миколайович (№13)

10. Онуфрійчук Вадим Михайлович (№14)

11. Гулей Ярослав Танасійович (№15)

12. Братищенко Юрій Олександрович (№16)

13. Ганноха Богдан Ігорович (№17)

14. Черніков Олександр Михайлович (№18)

15. Севериненко Василь Миколайович (№19)

16. Білозір Андрій Ігорович (№20)

17. Опадчий Ігор Михайлович (№21)

18. Овраменко Олена Вікторівна (№22)

19. Даниленко Віталій Васильович (№23)

20. Велімовський Анатолій Романович (№24)

21. Харченко Олександр Володимирович (№25)

22. Міщенко Олександр Григорович (№26)

23. Росляков Віталій Валерійович (№27)

24. Маляревич Олесь Вікторович (№28)

25. Турець Владислав Володимирович (№29)

26. Михайленко Владислав Олегович (№30)

27. Кустова Вікторія Валентинівна (№32)

28. Лещенко Юрій Володимирович (№33)

29. Безпалий Олексій Ігорович (№34)

30. Терентьєв Михайло Олександрович (№36)

31. Мондриївський Валентин Миколайович (№39)

32. Окопний Олексій Юрійович (№40)

33. Панчук Олексій Олександрович (№41)

34. Білич Віктор Олександрович (№42)

35. Колодій Богдан Васильович (№44)

36. Пишняк Вадим Петрович (№45)

37. Муха Вікторія В'ячеславівна (№46)

38. Чумакова Наталія Вікторівна (№47)

39. Березовський Андрій Петрович (№48)

40. Кисіль Руслан Петрович (№49)

41. Конобас Максим Петрович (№50)

42. Негрич Микола Михайлович (№51)

43. Андрєєв Андрій Сергійович (№52)

44. Костюшко Олег Петрович (№53)

45. Шкуро Максим Юрійович (№54)

46. Мандрик Валентина Львівна (№56)

47. Лимар Юлія Володимирівна (№58)

Зокрема, Олександр Найдьонов — раніше входив в "Громадський актив Києва" Пабата, а у 2010 році навіть був його довіреною особою на президентських виборах. Його прізвище постійно фігурувало у скандальних землевідводах в Києві, бенефіціарами яких було угрупування Іванова-Хмельницького (Жуків острів, Хотівський агрокомбінат), пишуть "Наші гроші".

У списку також: Андрій Білозір — син співачки Оксани Білозір; Анатолій Велімовський — до обрання в Київраду був помічником нардепа Віктора Чумака; Сергій Котвицький, який "засвітився" в скандалі щодо забудови на Осокорках; Вікторія Кустова, що є власницею приватного підприємства "НІКА-1", відомого щорічними виграшами тендерів на поставки продуктів харчування закладам освіти; Михайло Терентьєв — у минулому помічник екс-соратниці Леоніда Черновецького Алли Шлапак; помічник нардепа Дмитра Андрієвського Максим Конобас; Віталій Даниленко — голова тимчасової контрольної комісії Київради з перевірки діяльності столичних АЗС, якого нещодавно затримали на хабарі в 1 млн грн. та інші.

Сергій Котвицький
Фото: www.5.ua
Сергій Котвицький

Однак, у коментарі LB.ua співголова фракції "УДАР- "Солідарність" у Київраді Володимир Прокопів зазначив, що прізвища Даниленка у списку не буде. За його словами, узгоджений варіант списку очікується до кінця тижня.

Решта 13 кандидатів, що значаться в попередньому списку, що є в розпорядженні LB.ua, — не були депутатами Київради минулого скликання, однак чимало з них балотувалися туди раніше.

Зокрема, Білько Богдан Іванович висувається від УДАРу по округу №8. По цьому ж округу він йшов на минулих виборах до Київради. ЗМІ пишуть, що Білько — партнер нинішніх депутатів Київради сина і батька Баленків по торговому центру "Променада". Як видно зі списку, Артур і Ігор Баленки знову балотуються в Київраду.

Секела Руслан Михайлович (округ №9) також змагався за мандат в Київраді в 2014-му. У 2000 році він став депутатом Львівської міськради. Після цього неодноразово балотувавався у місцеві ради то Львова, звідки родом, то Києва. Його характеризують як громадського активіста і політика, дуже неперебірливого у політичних командах. Він починав кар ' єру у технологічних проектах, які запускала влада Кучми проти опозиціонерів "Народний рух за єдність", "ОУН в Україні", потім співпрацював із Королевською (у 2011 році став співголовою Всеукраїнської громадської організації "Громадянський рух "Вперед” Наталії Королевської). У 2012-му брав участь у парламентських виборах на Чернігівщині, але програв Олегу Ляшку. Нині Секела очолює Всеукраїнський комітет "Наступ", заснований, як зазначають на сайті, учасниками "Податкового майдану " в 2010 році. У 2014 році Секела очолював Рівненську обласну організації партії "Солідарність". Секелу часто помічали в різних провокативних ситуаціях.

Секела Руслан
Фото: nikorupciji.org
Секела Руслан

УДАР планує висувати на місцевих виборах Гусєва Олександра Олександровича по округу №10 в столиці. Минулого року він балотувався на парламентських виборах по 221-му округу в Києві як самовисуванець. Відомо, що він народився в місті Вороніж, Російська Федерація, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в Києві. У відкритих джерелах також йдеться, що Гусєв на момент балотування працював у ВО "Укрдержліспроект" (належить до сфери управління Держагентства лісових ресурсів).

Рудиченко Артем Юрійович попередньо закріплений за одинадцятим округом столиці. На парламентських виборах 2012-го року був довіреною особою Олексія Давиденка, що з 2008 по 2014 рік був депутатом Київради.

Серед кандидатів від УДАРу є й скандальновідома Ольга Люльчак, котра балотувалась на парламентських виборах від Блоку Петра Порошенка минулого року по округу 217 в Києві. Цього разу її висувають у 31 окрузі столиці. Нагадаємо, вона прославилась своїми фотографіями в оголеному вигляді.

Цікаво, що конкурентом по цьому ж округу на парламентських виборах у Люльчак був скандальний київський забудовник та депутат Київради від фракції "УДАР-"Солідарність" Вадим Столар. Він йшов як самовисуванець, однак, як пишуть ЗМІ, його похід на вибори був цілком погоджений з Банковою. Як писала шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна , поява скандальних знімків Люльчак — не випадковість. А якраз підтвердження того, що вона була технічним кандидатом порошенківсько-кличківської команди.

Ольга Люльчак
Фото: www.facebook.com/kareglazaya.brunetka.3
Ольга Люльчак

Люльчак балотувалась в травні минулого року на цьому ж окрузі до Київради від УДАРу і програла Столару. Як писав Сергій Лещенко, Люльчак і Столар є пов'язаними особами. Згідно з офіційними даними, поданими навесні на виборах до Київради, Люльчак працює у ТОВ "СК-Технології", котра розташована за адресою Музейний провулок, 2-Б, квартира 3. За цією ж адресою була громадська приймальня Столара в часи, коли він був народним депутатом шостого скликання. Більше того, 40% акцій у "СК-Технології" належать Володимиру Славинському, який неодноразово виступав номінальним засновником у компаніях Столара. Зокрема, у фірмі "Мелвікс", де згодом частка Столара була переписана на його компанію "Фундаментал".

Компанія "Фундаментал" від імені Столара є засновником юридичної особи, яка є користувачем земельної ділянки в Києві за адресою Льва Толстого, 57, де збудовано бізнес-центр Столара та Ніконова "101 Тауер".

По 35 окрузі Києва УДАР пропонуватиме виборцям Подколзіну Оксану Миколаївну. На попередній виборах до Київради вона балотувалась від УДАРу по цьому ж округу і була суперницею соратниці екс-мера Києва Леоніда Черновецького Алли Шлапак. За даними ЗМІ, цей округ також “зливався” під Шлапак. Полкозкіну також називали технічним кандидатом.

Планується, що Доброскок Володимир Станіславович висуватиметься по 37 округу столиці. За даними ЗМІ, раніше Доброскок входив до наглядової ради Тендерної палати, яка у 2000-х роках мала монопольний контроль за державними закупівлями. Також він очолював «Асоціацію підприємств-постачальників товарів, робіт та послуг для державних потреб», яке входило в Тендерну палату, був засновником ТОВ «Українська тендерна компанія».

Фото: antikor.com.ua

З 2003 року очолювана Доброскоком асоціація проводила всеукраїнський конкурс «Кращі встанови на ринку державних закупівель». Вже в 2004-му лауреатами стали «Центр тендерних процедур» і веб-портал «Державні закупівлі України», який належав ТОВ «Європейське консалтингове агентство». «Відкриттям 2005 року» були названі Тендерна палата та її видання, а наступного року серед «кращих» з’явилося підприємство громадської організації інвалідів «Промінь».

З 2002 по 2006 роки Доброскок був депутатом Печерської райради. Він також є помічником нардепа від фракції БПП Дмитра Андрієвського на громадських засадах. На попередніх виборах в Київраду місцем роботи Доброскока вказано ТОВ «КУА «Сортіс Ессет Менеджмент», засноване самим Доброскоком та ТОВ «Універсал трейд плюс». Засновником останньої фірми є Марина Машковська. Вона є членом Оболонської районної виборчої комісії від УДАРу.

В списку УДАРу на місцевих виборах присутній і голова Вишгородської районної державної адміністрації Київської області Горган Олександр Любомирович, закріплений за 38-м округом столиці. З 2005 по 2010 рік був депутатом Вишгородської міської ради від політичної партії «Пора». До зміни прізвища, як пишуть ЗМІ, він був Олександром Лялькою. У 2008 році змінив прізвище на Горган, а 2010 року очолив КП "Київський водний стадіон".

На посаду голови Вишгородської РДА був призначений у березні цього року. До речі, керівником апарату РДА є Поживанов Олександр Михайлович, син Михайла Поживанова, екс-глави Держкомрезерва, який з 2011 року перебував в Австрії, де отримав вид на проживання.

Свої сили на виборах в Київраду хоче випробувати і заступник Саакашвілі Жмак Володимир Миколайович (43 округ Києва). У своїй декларації на момент призначення на цю посаду зазначив, що є президентом підприємства з іноземними інвестиціями "РН-Україна". За минулий рік задекларував 5,5 млн грн. доходу.

Володимир Жмак та Кличко
Фото: www.nefterynok.info
Володимир Жмак та Кличко

З 2010 по 2012 роки працював головою спостережної ради відкритого акціонерного товариства "ІТТ-Плаза", виконавчим директором ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" і президентом підприємства з іноземними інвестиціями "ТНК-Україна".

Зіневича Павла Олексійовича висуватимуть по 55-му округу в Києві. У відкритих джерелах йдеться про те, що він — директор ТОВ «ПІК ВАСКО». Балотувався на попередніх виборах в Київраду по мажоритарці також від УДАРу.

Миколаєнко Юрій Іванович - заступник голови Шевченківської райдержадміністрації в Києві — висуватиметься по 57-му окрузі від УДАРу. Він числився як кандидат від БПП на парламентських виборах по скандальновідомому 223-ому окрузі. Був депутатом Шевченківської райради Києва 5 скликання (2006-2010). Журналіст "Слідство.info" Дмитро Гнап писав: “24 лютого 2009 року працівники ГУ СБУ у Києві під час отримання хабара затримали депутата Шевченківської райради, помічника Віктора Пилипишина — Миколаєнка Юрія Івановича, 1980 року народження, депутата Шевченківського райради”. Будучи депутатом селищної ради Коцюбинського, голосував за дерибан заповітного Біличанського лісу .

Як пишуть ЗМІ, Миколаєнко йшов в сільську раду як член Народної партії Володимира Литвина, але у складі команди екс-заступника міністра оборони – В'ячеслава Кредісова.

Зліва на право: Анатолій Артемчук, Юрій Миколаєнко, Віталій Кличко, Петро Романюк, Олег Гаряга
Фото: www.facebook.com/Артемчук Анатолій
Зліва на право: Анатолій Артемчук, Юрій Миколаєнко, Віталій Кличко, Петро Романюк, Олег Гаряга

Романюк Петро Михайлович (закріплений за округом №59) був кандидатом по мажоритарці від УДАРу і на минулих виборах в Київраду. У відкритих джерелах йдеться, що на момент балотування Романюк був першим заступником директора ТОВ “Київжитлосвіт” (житлово-експлуатаційна компанія у Шевченківському районі Києва). Цікаво, що його конкурентом на виборах по округу був Олександр Бродський — соратник екс-голови Шевченківської РДА Віктора Пилипишина, власник ТОВ «Чабани-інвест», був власником компанії «Містер-клін», яка влітку 2012 року виграла конкурс на облаштування 37 підземних переходів Києва. Йшлося про облаштування торгових майданчиків у переходах. Бродський йшов як самовисуванець і пройшов в Київраду.

По 60-му округу столиці УДАР висуває Артемчука Анатолія Володимировича - депутата Хмельницької обласної ради V скликання (блок Юлії Тимошенко). З 2012 року — голова Ради ГО “Об’єднання Батьківщина” у Києві. У 2012 і 2014 роках балотувався на парламентських виборах по 223-му мажоритарному окрузі в столиці як самовисуванець. Брав участь у виборах до Київської міськради у 2014 році від УДАРу-БПП. Наразі він є головою ГО "Українська ініціатива".

До речі, останнім часом Артемчук піариться на сайті громадського руху "Кияни за справедливість", де його називають громадським активістом. Зокрема, він активно критикує київську владу за демонтаж МАФів, екологічну ситуацію в місті тощо. Окрім цього, його часто можна побачити в оточенні представників Радикальної партії Олега Ляшка.

Фото: www.facebook.com/rplshevkie

Вікторія МатолаВікторія Матола, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram