ГоловнаСвіт

Німеччина розкритикувала вирок Сенцову

В уряді ФРН зажадали від Росії поважати міжнародні стандарти в галузі прав людини.

Німеччина розкритикувала вирок Сенцову
Архив

Уповноважений уряду ФРН з питань політики в галузі прав людини та питань гуманітарної допомоги Крістоф Штрессер заявив, що "вражений покаранням для Олега Сенцова та Олександра Кольченка, а також повідомленнями, згідно з якими свідчення в цьому процесі отримували шляхом тортур і знущань".

Про це йдеться в прес-релізі посольства ФРН в Україні.

"Військовий суд у Росії виніс сьогодні вироки Олегу Сенцову й Олександрові Кольченку. Сенцов є українським громадянином, якого заарештували 10 травня 2014 року після незаконної анексії Криму російськими збройними силами. Його засуджено до 20 років ув'язнення, а обвинуваченого в цій справі активіста Кольченка - до 10 років ув'язнення. Я вражений високою мірою покарання для Олега Сенцова й Олександра Кольченка, а також повідомленнями, згідно з якими свідчення в цьому процесі отримували шляхом тортур і знущань. Я вимагаю від органів в Росії розслідувати і висвітлити ці звинувачення!" - заявив Штрессер.

"До того ж я очікую, що Росія поважатиме права Олега Сенцова й Олександра Кольченка. Як член Ради Європи, Росія повинна дотримуватися своїх зобов'язань поважати міжнародні стандарти в галузі прав людини", - підсумував він.

25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Олександр Кольченко, який проходив у цій самій справі, отримав 10 років колонії суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram