ГоловнаПолітика

Клімкін запропонував створити список санкцій Сенцова-Савченко

Україна готує аналог списку Магнітського.

Клімкін запропонував створити список санкцій Сенцова-Савченко
Фото: скриншот с ютуба

Голова МЗС України Павло Клімкін пропонує створити так званий список Сенцова-Савченко за аналогією з наявним списком Магнітського.

Про це він сказав увечері у вівторок в ефірі телеканалу "Інтер".

За його словами, у список повинні увійти ті росіяни, які причетні до незаконного утримання українців у РФ, зокрема кінорежисера Олега Сенцова і льотчиці Надії Савченко.

"Ми повинні поступово переходити до розмов про список Сенцова і Савченко. Це має бути конкретний список санкцій, так само як було з Магнітським. Так само нам потрібен зараз цей список санкцій. І кожен у Росії, хто причетний до цих несправедливих рішень, не повинен почуватися в безпеці. Ось над цим ми будемо працювати", - додав Клімкін.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада затвердила так званий "список Савченко" - перелік осіб, які відповідальні за незаконне взяття під варту українки Надії Савченко. Депутати рекомендували РНБО ввести персональні санкції проти цих осіб. Рішення РНБО щодо цього списку поки що невідоме.

Північно-Кавказький окружний військовий суд 25 серпня засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, а другого фігуранта цієї справи - Олександра Кольченка - до 10 років. Захист Сенцова має намір оскаржити вирок у Верховному суді і в Європейському суді з прав людини.

Надія Савченко перебуває під арештом з липня 2014 року. Раніше Ростовський обласний суд відхилив клопотання її захисту про перенесення розгляду справи до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram