ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з президентом Німеччини

Голова держави обговорив ситуацію на Донбасі.

Порошенко зустрівся з президентом Німеччини
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в рамках робочого візиту в Берлін зустрівся з президентом ФРН Йоахімом Гауком.

За даними прес-служби українського президента, лідери обговорювали питання виконання зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, допомоги Німеччини у вирішенні проблем внутрішньо переміщених осіб, підтримки ФРН євроінтеграційних прагнень України.

Президент України поінформував Гаука про продовження загострення ситуації на Донбасі, зокрема про постійне порушення російськими військовими і проросійськими бойовиками режиму припинення вогню, інтенсифікацію обстрілів житлових кварталів, об'єктів інфраструктури і промислових підприємств у регіоні. Він зазначив, що терористи далі блокують обмін полоненими і перешкоджають доставці української та міжнародної гуманітарної допомоги на Донбас.

Також було порушено питання реформування України й питання євроінтеграційного порядку денного Україна - ЄС, зокрема процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Нагадаємо, що після Гаука Порошенко матиме зустріч із канцлером Німеччини Ангелою Меркель і з президентом Франції Франсуа Олландом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram