ГоловнаСвіт

Патріарх Кирило привітав Порошенка з Днем Незалежності

Голова РПЦ закликав до "взаємного прощення і спільної праці на благо спільної Батьківщини"

Патріарх Кирило привітав Порошенка з Днем Незалежності
Фото: EPA/UPG

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило надіслав Президенту України Петрові Порошенку привітання з Днем Незалежності.

Про це повідомляє офіційний сайт Російської православної церкви.

"Звертаючись до глави держави, Святіший Владика відзначив особливу роль Православної церкви в житті України і висловив надію на добру взаємодію органів державної влади й Української православної церкви задля інтересів стабільності українського суспільства", - йдеться в повідомленні.

У посланні також наголошено, що РПЦ "продовжує закликати людей, які мають різні погляди, устремління і сподівання, до згоди, взаємного прощення і спільної праці на благо спільної Батьківщини".

Зазначимо, що на адресу Порошенка продовжують надходити привітання від керівників іноземних держав з нагоди 24-річчя незалежності. Як повідомляє офіційний сайт Президента, привітання вже надіслали президенти Італії, Словаччини, Естонії, Хорватії, Ірландії, Португалії, Австрії, Індії, Сингапуру, Алжиру, Узбекистану, Казахстану, Туркменістану, Таджикистану, Мексики, Кореї, Індонезії.

Також надійшли вітання від королів Швеції - Карла Густава, Нідерландів - Віллема-Александра, Саудівської Аравії Салмана бін Абдулазіза аль Сауда і спадкового принца, віце-прем'єр-міністра Саудівської Аравії Мухаммеда бін Наефа бін Абдульазіза аль Сауда.

Нагадаємо, у своєму зверненні до українців Порошенко назвав Москву "військторгом", який постачає бойовикам на Донбасі озброєння і техніку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram