ГоловнаПолітика

Порошенко вирушив до Берліна на переговори з Меркель і Олландом

Президент також матиме зустріч із президентом Німеччини Гауком

Порошенко вирушив до Берліна на переговори з Меркель і Олландом
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в понеділок вирушив до Берліна на переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко у Твіттері.

"Президент України відбув до Берліна для переговорів з канцлером Німеччини і президентом Франції", - написав Цеголко.

Одразу ж по прильоту Порошенко зустрінеться з президентом Німеччини Йоахімом Гауком, після чого візьме участь у тристоронній зустрічі з Меркель і Олландом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За попередньою інформацією, зустріч лідерів трьох держав розпочнеться близько 19:00 за Києвом.

Раніше прес-служба Порошенка повідомила, що під час зустрічі Президент розповість колегам про ситуацію з безпекою на сході України і "представить пропозиції з метою недопущення негативного сценарію розвитку подій на Донбасі".

Напередодні Порошенко повідомив журналістам, що порядок денний саміту в Берліні дуже великий. Серед запланованих до обговорення тем - невиконання Росією взятих на себе зобов'язань урегулювання ситуації на Донбасі. За його словами, йдеться про відведення важкого озброєння і військової техніки. Крім того, під час переговорів обговорять питання доступу спецмісії ОБСЄ до всіх ділянок, звідки відбуваються обстріли.

Також, за словами Порошенка, обговорюватимуть координацію дій на шляху до встановлення безвізового режиму між Україною та ЄС.

Після закінчення зустрічі Порошенко, Меркель і Олланд зроблять заяви для преси.

Нагадаємо, Німеччина, Україна і Франція мають намір ініціювати переговори з Росією про запобігання подальшому загостренню ситуації на Донбасі. Сьогодні, 24 серпня, Порошенко обговорить це питання з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram