ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

Росія назвала недружньою заяву Порошенка про братні народи

Голова МЗС РФ вважає, що українцям хочуть змінити генетичний код

Росія назвала недружньою заяву Порошенка про братні народи

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав недружньою заяву президента Петра Порошенка про те, що в умовах війни немає братніх народів.

З такою заявою він виступив на молодіжному форумі "Територія смислів на Клязьмі".

"Керівництво України має на меті змінити, якщо хочете, генетичний код. Я впевнений, що нічого із цього не вийде. Але коли президент України каже: "Ніякі ми не братні народи, український народ йде успішно в Європу, а російський народ перебуває в кризі", - це що, дружнє ставлення. Або коли нам заявляють, що Мінські домовленості - це теж президент Порошенко - дали українському керівництву фору, щоб переозброїтись і зміцнити свою армію. А для якої мети? Щоб воювати на Донбасі з тими самими українцями?" - заявив Лавров.

Нагадаємо, 21 серпня Порошенко під час зустрічі з громадськими діячами прокоментував багаторазові заяви Володимира Путіна про те, що українці та росіяни - нібито єдиний народ.

"Немає в нас жодних братніх народів під час війни. Є єдиний український народ, який йде в Європу, і є російський народ, який перебуває в глибокій кризі", - заявив тоді Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram