ГоловнаПолітика

Порошенко назвав Новоросію Мордором

Президент привітав українців із Днем Незалежності

Президент Петро Порошенко привітав українців із Днем Незалежності й ушанував хвилиною мовчання пам'ять загиблих бійців антитерористичної операції на Донбасі.

"Прошу вшанувати хвилиною мовчання пам'ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, яку розв'язав агресор. Вік не забудемо і не пробачимо ніколи", - заявив Президент у своєму зверненні.

Він також подякував військовослужбовцям і всьому українському народу за гідне протистояння російській агресії.

"Завдяки зусиллям нашої армії і дипломатів, усього українського народу, Росія не домоглася своєї мети. Україна і українці вистояли і витримали удар. Ми були, ми є, і ми будемо. І нехай ці слова згадають у далекому майбутньому, коли святкуватимуть перші 100 років незалежності. А Новоросія - такий самий міф, як у відомого письменника Толкієна - країна Мордор", - сказав Президент.

Він також зазначив, що Угода про асоціацію України та Євросоюзу скоро набуде чинності.

"Військові звільнили значну частину Донбасу. Ми захистили європейський вибір. І вже скоро Угода про асоціацію з Європейським Союзом, яку залишилося ратифікувати лише двом країнам - членам ЄС, - всупереч протидії Москви, набуде чинності і буде виконуватися в повному обсязі", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні Україна відзначає 24-річчя Незалежності. Правопорядок під час проведення урочистостей забезпечують близько 5 тисяч правоохоронців. Також МВС посилило охорону на блокпостах, щоб запобігти ввезенню у столицю зброї та вибухівки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram