ГоловнаПолітика

У Львові розпочала роботу патрульна служба

Поліцейські принесли присягу на площі Ринок

У Львові на площі Ринок прийняли присягу перший 410 інспекторів нової патрульної служби, яка відсьогодні замінить на дорогах міста ДАІ. Церемонія прийняття присяги пройшла за участю прем'єра Арсенія Яценюка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, мера Львова Андрія Садового.

Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Перше чергування у них розпочнеться сьогодні ввечері, повідомляє Zaxid.net.

Виступаючи перед патрульними Яценюк зазначив, що нова поліція - не просто зміна форми і назви, а зміна порядку спілкування правоохоронців з населенням. За його словами, в Києві, де вже працює нова поліція, це вже помітно. "Уже навіть перестали пробувати давати хабарі, бо не беруть", - сказав Яценюк.

Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Аваков у свою чергу закликав львів'ян підтримати поліцейських.

"За моєю спиною стоять поліцейські, яким аплодують люди. Але ці хлопці ще не заслужили оплесків. Це дуже велика відповідальність, яку не можна не виправдати. Вони не можуть підвести, і, я думаю, вони це розуміють. Так було в Києві, так буде і тут. Це перші кроки нової поліції, це перші кроки реформи. Дуже важливо, що другий крок після Києва ми зробили у Львові", - зазначив глава МВС України.

Фото: mvs.gov.ua

Львів став другим містом, де з'явилася поліція. У вівторок вона також почне роботу в Одесі. Львівську поліцію очолює 26-річний Юрій Зозуля, який за час роботи в київському патрулі відзначився складанням адмінпротоколів на ряд VIP-персон, зокрема на народного депутата України Сергія Мельничука і віце-президента УЄФА Григорія Суркіса.

Українські патрульні використовують японські машини Toyota Prius, придбані за рахунок продажу Японії квоти на викиди парникових газів. Для інспекторів за американські гроші закуплена форма бренду "5.11".

За даними МВС, підготовка одного поліцейського обходиться в 128 000 гривень, з яких на державу припадає приблизно 115000.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram