ГоловнаПолітика

Верховна Рада таки збереться 31 серпня, - Гройсман

Вже 1 вересня буде відкрито чергову сесію парламенту.

Верховна Рада таки збереться 31 серпня, - Гройсман
Фото: rada.gov.ua

Народні депутати зберуться на позачергове засідання парламенту 31 серпня, щоб розглянути в першому читанні проект змін до Конституції в частині децентралізації.

Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман в інтерв'ю "5 каналу", повідомляє Укрінформ.

"Після консультацій з народними депутатами України ми прийняли рішення, що це буде 31 серпня, коли ми розглянемо питання зміни Конституції України в частині децентралізації влади", - сказав він.

За його словами, саме ця дата - останній день нинішньої сесії, коли може бути прийняте рішення, щоб мати можливість на наступній сесії після проведення консультацій остаточно прийняти зміни до Конституції в частині децентралізації 300-ма і більше голосами народних обранців.

Спікер додав, що вже 1 вересня буде відкрито чергову сесію парламенту.

Нагадаємо, раніше депутат Леонід Ємець ("Народний фронт") заявив, що позачергове засідання парламенту може відбутися 27 серпня.

Згідно із законодавством, конституційні поправки приймаються у першому читанні 226 голосами, а в другому - 300. Але голосувати друге читання можна тільки на наступній сесії. Рада продовжила свою другу сесію до 1 вересня. Якщо за час, що залишився до цієї дати, конституційний законопроект не буде проголосовано у першому читанні, то в другому парламент зможе розглянути його не раніше 2016 року. Третя сесія закриється 8 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram