ГоловнаПолітика

Комісія Нацагентства з питань держслужби виявила системні порушення в роботі керівництва МОЗ

Міністерство звинувачують у провалі держзакупівель ліків.

Комісія Нацагентства з питань держслужби виявила системні порушення в роботі керівництва МОЗ
Фото: Макс Требухов

Комісія Національного агентства у справах держслужби виявила системні порушення в роботі керівництва Міністерства охорони здоров'я України. Результати розслідування комісії, в якій брали участь представники Мінекономіки, Мінфіну і члени комітету з охорони здоров'я Верховної Ради, озвучив заступник глави Національного агентства у справах держслужби Олександр Скопич.

Про це пише РБК-Україна.

Зокрема, за його словами, керівництво МОЗ не змогло забезпечити процес держзакупівель, не справляється із законотворчістю, затягнуло реєстрацію препаратів на українському ринку і провалює роботу з відправлення пацієнтів на лікування за кордон. Як зазначив Скопич, за перші півроку роботи МОЗ не тільки не змогло поліпшити роботу української охорони здоров'я, а й не може виконати свої поточні обов'язки.

За його словами, держзакупівлі ліків і медвиробів, які мали закінчитися навесні, не розпочато досі, а це означає, що пацієнти не отримають життєво необхідних ліків. Крім того, через бюрократичні процедури МОЗ досі не може освоїти 67 млн гривень, виділених на лікування українських пацієнтів за кордоном. Скопич зазначив, що в черзі при цьому перебувають понад 60 осіб, і досі на лікування не відправлено і навіть не включено в чергу жодного ветерана АТО. Як зазначили представники Нацагенства у справах держслужби, зрушень поки що не видно: двомісячної давнини заяви керівництва МОЗ про готовність до закупівель ліків наразі залишаються розмовами.

По закінченню публічної презентації результатів службових розслідувань щодо неналежного виконання посадовими особами МОЗ покладених на них службових обов'язків віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський заявив, що питання про відповідальність керівництва Міністерства охорони здоров'я буде винесено і розглянуто на найближчому засіданні уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram