ГоловнаПолітика

Порошенко: у Раді є голоси для поправок до Конституції

Президент повідомив про "потужну підтримку" децентралізації

Порошенко: у Раді є голоси для поправок до Конституції
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що у Верховній Раді є голоси для ухвалення в першому читанні конституційних поправок із децентралізації.

"У мене немає сумнівів, що у нас є всі необхідні голоси. Я дуже вдячний політичним силам Верховної Ради за потужну підтримку реформи, яка стосується децентралізації. Це не єдина зміна Конституції, яка на сьогодні ініційована мною. Друга позиція - це зняття недоторканності, як з депутатів, так і з суддів. Потрібно продемонструвати, що всі повинні бути рівними перед законом. Думаю, що ці ініціативи також підтримають", - сказав Порошенко журналістам у четвер.

"Коли саме відбудеться сесія - це питання до народних депутатів, до керівництва Верховної Ради. Я думаю, що найближчим часом вони визначаться - буде це 27 чи 31, мені наразі про це не відомо", - додав президент.

Нагадаємо, позачергове засідання парламенту необхідно, щоб проголосувати в першому читанні зміни до Конституції.

Згідно із законодавством, конституційні поправки приймаються у першому читанні 226 голосів, а в другому - 300. Але голосувати друге читання можна тільки на наступній сесії. Рада продовжила свою другу сесію до 1 вересня. Якщо за час, що залишився до цієї дати, конституційний законопроект не проголосують у першому читанні, то у другому парламент зможе розглянути його не раніше ніж у 2016 році. Третя сесія закриється 8 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram