ГоловнаПолітика

МЗС поставило естонського поліцейського в один ряд із Савченко та Сенцовим

Затримані стали заручниками агресивної політики Росії, вважають у відомстві

МЗС поставило естонського поліцейського в один ряд із Савченко та Сенцовим
Эстон Кохвер

МЗС України засудило виголошення 19 серпня 2015 року судом РФ у Пскові незаконного вироку громадянину Естонії Естону Кохверу, який викрали з території своєї країни у вересні 2014 року.

Незаконне утримання Кохвера на території РФ на підставі сфабрикованих звинувачень є грубим порушенням російською стороною норм і принципів міжнародного права, сказано в заяві міністерства.

"Російська сторона вкотре нехтує засадничими свободами і правами людини. Цим рішенням Росія знову продемонструвала свою віддаленість від загальновизнаних принципів демократії, законності, верховенства права та відкритості. МЗС України заявляє, що естонський громадянин Е.Кохвер, а також українські громадяни Н.Савченко, А.Сенцов, А.Кольченко та інші іноземні громадяни, які незаконно перебувають на території РФ, є заручниками російської агресивної політики", - зазначили у відомстві.

МЗС висловило солідарність з естонськими партнерами і закликало Російську Федерацію негайно звільнити Кохвера.

Нагадаємо, співробітника естонського Департаменту поліції безпеки (КАПО) Естона Кохвера схопили на території Естонії невідомі особи і вивезли до Росії 5 вересня 2014 року.

У Росії Кохвера засудили до 15 років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві.

У ЄС назвали вирок Кохверу явним порушенням міжнародного права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram