ГоловнаПолітика

Російська прокуратура зажадала для Сенцова 23 роки, для Кольченка - 12

Фігуранти справи, які пішли на співпрацю зі слідством, отримали по 7 років.

Російська прокуратура зажадала для Сенцова 23 роки, для Кольченка - 12
Фото: twitter.com/SvobodaRadio

Російська прокуратура зажадала посадити українця Олега Сенцова в колонію суворого режиму на 23 роки, Олександра Кольченка - на 12 років з обмеженням.

Про це повідомляє "Медиазона".

Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв, які також проходили у "справі Сенцова", але пішли на співпрацю зі слідством, раніше отримали по сім років. У суді проти Сенцова та Кольченка не давали свідчень проти підсудних. Чирній відмовився давати свідчення, пославшись на статтю 51 Конституції РФ, тоді як Афанасьєв узагалі відмовився від своїх свідчень проти Сенцова, назвавши їх обмовою, і розповів, що він свідчив проти режисера під тиском.

ФСБ звинувачує українського режисера Олега Сенцова у створенні терористичної спільноти та управлінні нею, підготовці та здійсненні теракту, незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів, а також у спробі придбати вибухові пристрої.

Слідчі ФСБ звинувачують Кольченка у скоєнні теракту й участі в діяльності терористичної спільноти.

На думку слідчих, режисер Сенцов за вказівкою "Правого сектору", забороненого в Росії, створив у Сімферополі терористичну спільноту, в яку нібито входили антифашист Кольченко, історик Чирній, юрист Афанасьєв і люди з прізвищами Циріль, Боркін, Зуйков і Асанов, які перебувають у розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram