ГоловнаПолітика

ВККСУ відклала питання усунення з посади скандальної судді Царевич

Також Комісія продовжила усунення з посади судді Вовка

ВККСУ відклала питання усунення з посади скандальної судді Царевич
Фото: Макс Левин

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) на підставі клопотання Генпрокуратури ухвалила рішення усунути із займаної посади двох суддів.

Про це повідомляє офіційний сайт ВККСУ.

Також Комісія продовжила на два місяці термін усунення з посади судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

"Відкладено розгляд справи про усунення з посади щодо: Царевич Оксани Ігорівни - судді Печерського районного суду міста Києва; Вознюка Сергія Михайловича - судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області; Перепелюк Любові Матвіївни - судді апеляційного суду Чернівецької області", - йдеться в повідомленні.

Комісія також усунула з посади до 2 вересня 2015 року суддю Деснянського райсуду Києва Ірину Татаурову і на один місяць продовжила термін усунення з посади судді Черняхівського районного суду Житомирської області Євгена Бруховського.

Нагадаємо, Сергій Вовк був головуючим суддею у справі проти Юрія Луценка і засудив його до чотирьох років позбавлення волі.

Оксана Царевич входила в колегію суддів у першій справі Луценка. Вона також була слідчим суддею у справі про вбивство екс-нардепа Євгена Щербаня, де було висунуто звинувачення екс-прем'єру Юлії Тимошенко, а пізніше відмовилася виносити рішення про арешт Олександра Єфремова.

4 березня Верховна Рада дозволила заарештувати суддів Печерського райсуду Києва Оксану Царевич, Сергія Вовка та Віктора Кицюка, яких підозрюють у винесенні завідомо неправосудних рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram