ГоловнаПолітика

Шосту хвилю мобілізації виконано на 60%

Недобір військових планують компенсувати за рахунок контрактників.

Шосту хвилю мобілізації виконано на 60%
Фото: Вадим Крутивус

План призову громадян у рамках шостої хвилі мобілізації виконано на 60%.

Про це на брифінгу заявив представник Генштабу ЗСУ Олександр Правдивець.

"План призову громадян на службу з мобілізації виконано на більш ніж 60%, зокрема офіцерським складом - близько 80%, а транспортними засобами - більш ніж 30%. За результатами проведеної мобілізації призвано 8,5% добровольців", - повідомив полковник.

Найкращі показники мобілізації (80-100%) продемонстрували Вінницька, Дніпропетровська, Хмельницька області, Волинська та Житомирська області. Найгірші (до 40%) - Сумська, Закарпатська, Одеська й Івано-Франківська області.

За словами Правдивця, повністю виконати план не вдалося, оскільки багато чоловіків просто не відчиняли дверей представникам військкомату, переїхали в інші міста чи виїхали за кордон, звільнилися з роботи.

"Кількість громадян, які після сповіщення не прибували в комісаріати, становила 50-55%. У результаті цього виявлено ухильників від мобілізації в кількості 26800 осіб", - сказав він. Порушено близько 1,5 тисячі кримінальних справ за цими фактами.

Окрім того, багато громадян, які підлягають мобілізації, виявилися непридатними за медичними показниками.

Недобір військових планують компенсувати за рахунок контрактників.

Нагадаємо, в січні Президент Петро Порошенко видав указ, яким доручив провести три черги мобілізації. 2014 року в Україні вже пройшли три хвилі набору в армію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram