ГоловнаПолітика

Україна передала Єврокомісії звіт щодо безвізового режиму

Порошенко і президент Єврокомісії Юнкер домовилися про зустріч найближчим часом

Україна передала Єврокомісії звіт щодо безвізового режиму
Фото: president.gov.ua

Відповідно до рішення саміту "Україна-ЄС", Україна передала Європейській Комісії фінальний звіт про виконання рекомендацій плану дій для лібералізації візового режиму й очікує позитивної рекомендації про його введення.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час телефонної розмови з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером, повідомляє офіційний сайт глави держави.

У відповідь Юнкер запевнив, що Єврокомісія виконає свою частину зобов'язань і до 15 грудня представить відповідні рекомендації на розгляд країн ЄС.

Співрозмовники також вітали позитивну динаміку процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та підтвердили готовність до початку імплементації зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року.

Також Порошенко і Юнкер домовилися про зустріч найближчим часом.

Крім того, сторони висловили стурбованість у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі уздовж лінії зіткнення і засудили обстріл бойовиками мирних жителів під Маріуполем. Співрозмовники також обговорили шляхи забезпечення виконання Росією Мінських домовленостей.

Нагадаємо, президент Європейської Ради Дональд Туск вважає, що в разі проведення реформ Україна отримає позитивну оцінку ЄС у виконанні плану дій для лібералізації візового режиму у 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram