ГоловнаПолітика

Суд розгляне зняття арешту з майна Лавриновича 20 серпня

Три автомобілі і будинок екс-міністра юстиції заарештували наприкінці липня.

Суд розгляне зняття арешту з майна Лавриновича 20 серпня
Фото: Макс Левин

Апеляційний суд Києва оголосив повний текст рішення у справі колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Про це LB.ua повідомили сторони у справі.

Згідно з рішенням суду відхилено апеляції Генеральної прокуратури і захисту Лавриновича та залишено чинним рішення про застосування до нього запобіжного заходу до кінця вересня у вигляді застави 1,2 млн гривень.

Як відомо, прокуратура у своїй апеляції просила заарештувати підозрюваного і збільшити заставу до 8,5 млн гривень, а адвокати Лавриновича - взагалі не застосовувати запобіжний захід.

Крім того, 20 серпня відбудеться розгляд справи щодо зняття арешту з майна Лавриновича. Раніше Печерський районний суд наклав арешт на три автомобілі та будинок Лавриновича.

Нагадаємо, Лавриновича підозрюють у розтраті 8,5 млн гривень держкоштів при закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді в Європейському суді з прав людини справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Мова про контракт Мін'юсту з американською юридичною компанією Skadden в травні 2012 року. Skadden мала провести "незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко" у зв'язку з позовом проти України в ЄСПЛ. Послуги фірми обійшлися в 8,5 млн грн, але висновки Skadden не було використано, оскільки на момент їх отримання Україною суд уже виніс рішення за позовом Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram