ГоловнаПолітика

Росія хоче обговорити українську Конституцію в "нормандському форматі"

Лавров заявив, що Україна не виконала своїх зобов'язань

Росія хоче обговорити українську Конституцію в "нормандському форматі"

Росія хоче провести зустріч у "нормандському форматі", щоб обговорити поправки до Конституції України, які стосуються Донбасу.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів з іранським колегою Джавадом Заріфом, повідомляє агентство "ТАСС".

"Будемо готові провести зустріч, мабуть, на рівні експертів для початку, щоб покласти два документи на стіл - мінський комплекс заходів і ті поправки до Конституції, які ухвалили у Верховній Раді, і ті документи, ухвалені Верховною Радою в тому, що стосується проведення місцевих виборів на Донбасі і надання цим територіям особливого статусу", - сказав Лавров.

"Просте зіставлення зобов'язань Петра Порошенка і того, що в підсумку у Києві було зроблено, має бути дуже цікавим заняттям", - зазначив він.

Лавров також заявив, що зустрічі контактної групи та її підгруп наступного тижня можуть допомогти деескалації на Донбасі.

Нагадаємо, у липні Верховна Рада відправила до Конституційного Суду зміни до Конституції в частині децентралізації. У перехідних положеннях проекту міститься норма про те, що особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей регулюються окремим законом.

Відповідний закон, який журналісти назвали законом про особливий статус, набуде чинності після проведення на Донбасі виборів.

Нормандський формат - переговори щодо ситуації в Україні за участю представників Франції, Німеччини, Росії та України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram