ГоловнаПолітика

Дуда повідомив Порошенкові про бажання Польщі приєднатися до переговорів щодо Донбасу

В Україну їде спеціальний посланець польського президента.

Дуда повідомив Порошенкові про бажання Польщі приєднатися до переговорів щодо Донбасу
Анджей Дуда
Фото: podrobnosti.ua

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував українському колезі Петрові Порошенку новий формат мирних переговорів щодо ситуації в Донецькій і Луганській областях за участю найсильніших європейських держав і країн-сусідів, зокрема Польщі.

Про це Анджей Дуда сказав у суботу в коментарі "Польському радіо", розповідаючи про телефонну розмову з Порошенком, яка відбулася в п'ятницю.

При цьому він додав, що перед цим хотів би детально обговорити цю тему з Порошенком.

"На даний момент представники сторін (Польщі та України - ред.) готуються до зустрічі, на якій вони повинні домовитися про деталі переговорів лідерів держав", - сказав польський президент.

Раніше офіційний сайт президента Польщі в комюніке за підсумками телефонної розмови між главами двох держав повідомляв, про те, що президенти Польщі та України підтвердили необхідність активізації зусиль для миру в Україні, що "можна зробити за допомогою широкої коаліції держав-партнерів, у тому числі Польщі".

На сайті польського президента також зазначено, що спеціальний посланець Дуди Кшиштоф Щерскі прибуде в Україну найближчим часом з метою розробки детального плану контактів у майбутньому.

На початку серпня Дуда в одному з інтерв'ю також вказував на необхідність обговорення ситуації в Україні в новому форматі за участю Польщі та інших сусідів, зазначаючи, що мир в Україні може забезпечити лише мирна конференція в широкому форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram