ГоловнаПолітика

Великобританія заступилася за голову Антикорупційного бюро України

Дипломати підтвердили відсутність корупції в діях Ситника.

Великобританія заступилася за голову Антикорупційного бюро України
Фото: dyvys.in

Посольство Великобританії в п'ятницю оприлюднило заяву про те, що візит голови Антикорупційного бюро Артема Ситника в Лондон було оплачено британською стороною, а його дружини - самим Ситником.

"Поїздка до Великобританії пана Ситника та його колег у липні 2015 року - частина програми допомоги українському уряду і агентствам у боротьбі з корупцією на всіх рівнях, яку здійснює Великобританія. Візит пана Ситника мав на меті продемонструвати ключовим фігурам методологію і процеси, які протягом багатьох років розроблялися і використовуються у Великобританії. Програма візиту була дуже насиченою і включала численні презентації різних британських правоохоронних органів і органів прокуратури. Співробітники посольства Великобританії супроводжували пана Ситника і його делегацію під час візиту. Британська сторона взяла на себе витрати, пов'язані з візитом пана Ситника і делегації, а пан Ситник відшкодував витрати за поїздку своєї дружини", - йдеться в заяві посольства.

Ситник раніше заявив, що його дружина літала до Великобританії, щоб відвідати родичів.

Нагадаємо, що поїздка Ситника і його дружини в Лондон стала предметом розгляду Генпрокуратури за зверненням нардепа Віталія Купрія, що представляє неформальну групу Ігоря Коломойського в парламенті. Купрій у своєму фейсбуці звинуватив Ситника в корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram