ГоловнаПолітика

Порошенко створив кілька військово-цивільних адміністрацій на Донбасі

ВЦА створено в 5 районах Донецької області та 2 в Луганській області

Порошенко створив кілька військово-цивільних адміністрацій на Донбасі
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ про створення кількох районних військово-цивільних адміністрацій у Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомляє офіційний

сайт Президента.

"Утворено районні військово-цивільні адміністрації (ВЦА) по лінії розмежування в Донецькій області: Артемівську, Володарську, Костянтинівську, Тельманівську, Ясинуватську. Також, згідно з указом, утворено кілька ВЦА в Луганській області, а саме - у містах Рубіжне, Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля. Указ підготовлено з урахуванням звернень голів Донецької і Луганської ОДА", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку лютого Верховна Рада прийняла

закон про військово-цивільні адміністрації. ВЦА створюють за рішенням Президента в разі недієздатності виконкомів і місцевих рад.

5 березня Президент Петро Порошенко створив 14 військово-цивільних адміністрацій, зокрема дві обласні - Донецьку і Луганську, а також п'ять районних - Волноваську, Мар'їнську, Новоайдарську, Попаснянську, Станично-Луганську. Адміністрації також створено в Авдіївці, Вугледарі, Красногорівці і Кримському. Ще три адміністрації повинні управляти відразу декількома населеними пунктами: одна - селами Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскіне й Оріхове-Донецьке, друга - Новотошківкою і Жолобками, третя - Троїцьким і Новозванівкою.

7 серпня Порошенко своїм указом утворив ще одну районну, одну міську та 4 сільські ВЦА в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram