ГоловнаПолітика

Порошенко домовився з Дудою про проведення українсько-польського саміту

Найближчим часом спецпосланець президента Польщі відвідає Україну

Порошенко домовився з Дудою про проведення українсько-польського саміту
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко мав телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою, під час якої сторони домовилися, що найближчим часом спеціальний посланець президента Польщі відвідає Україну для узгодження дорожньої карти двостороннього політичного діалогу та підготовки майбутнього українсько-польського саміту.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента Україна.

Порошенко привітав Дуду зі вступом на посаду і побажав йому успіхів у відповідальній роботі на благо польського народу. Він також подякував йому за послідовну і тверду підтримку Польщею зусиль України, спрямованих на досягнення миру і політичне врегулювання ситуації на Донбасі. Також Порошенко звернув увагу на збільшення кількості обстрілів з боку бойовиків останнім часом.

Зі свого боку Дуда запевнив, що Польща і надалі залишатиметься надійним партнером України в питаннях досягнення безпеки на Європейському континенті та збереження трансатлантичної єдності в контексті російської агресії.

Сторони висловили впевненість, що відносини стратегічного партнерства між Україною та Польщею, які базуються на спільних європейських цінностях, міцних традиціях дружби і взаємної довіри, будуть поглиблюватися і далі.

Порошенко також відзначив провідну роль Польщі в підтримці України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції. Дуда зі свого боку підтвердив готовність польської сторони продовжувати послідовну політику активної підтримки реалізації проєвропейських реформ в Україні.

Нагадаємо, раніше Дуда запропонував новий формат переговорів для врегулювання ситуації на Донбасі. Зокрема, він заявив, що Польща й інші сусіди України також повинні брати участь у переговорах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram