ГоловнаПолітика

СБУ виклала відеозвернення російського офіцера Старкова до Путіна

Майор нагадав, що Росія Україні війну не оголошувала.

СБУ виклала відеозвернення російського офіцера Старкова до Путіна
Владимир Старков
Фото: скрин-шот с видео

Майор Збройних сил РФ Володимир Старков, якого в липні затримали українські військові на Донбасі, у своєму відеозверненні закликав російського президента Володимира Путіна не відмовлятися від нього.

Відеозапис виклала у своєму фейсбуці Служба безпеки України.

"Шановний Володимире Володимировичу! Я чинний офіцер, прослужив 19 років. Я не бойовий офіцер, я чисто "паперовий", тиловий офіцер. Не знаю, як у таких ситуаціях чинити і що, але 19 років я все-таки якось прослужив в російській армії, і мене тепер не визнають, кажуть, що такого не було, такий не служив, хоча є товариші по службі і все таке, які можуть підтвердити факт, що ми служили", - заявив Старков.

За його словами, також є командири, які можуть підтвердити спільну службу, як чинні, так і вже звільнені.

"Просто якщо посилати на такі операції, то потрібно спеціальних людей посилати, а не так - кого-небудь узяли, вивели і все. Я не терорист, я не йшов сюди когось убивати чи щось, тому перед затриманням я не чинив жодного опору, тому що знав, що офіційно переді мною немає ворогів, що Україна нам війну не оголошувала, ми Україні теж, ми не вороги. Проти кого мені застосовувати зброю було? Тому прошу визнати, що я дійсно військовий, і допомогти звідси в Росію перевестися", - підкреслив майор.

Нагадаємо, Володимира Старкова було заарештовано 25 липня. Вантажівку зі зброєю, в якій він перебував, затримали на пропускному пункті "Березово". Він прямував з Донецька до Ясного, яке контролювали сепаратисти, але заблукав і був узятий в полон українськими військовими. Старкову висунуто звинувачення за статтею "Тероризм".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram