ГоловнаПолітика

Заступник генпрокурора Касько став головним у боротьбі з корупціонерами-високопосадовцями

Шокін залишив за собою загальне керівництво відомством.

Заступник генпрокурора Касько став головним у боротьбі з корупціонерами-високопосадовцями
Виталий Касько
Фото: segodnya.ua

Генеральний прокурор Віктор Шокін своїм наказом перерозподілив функціональні обов'язки серед керівників Генпрокуратури.

Як повідомляється на сайті ГПУ, відтепер весь комплекс питань щодо запобігання та протидії корупції, розслідування злочинів, скоєних службовими особами, які займають особливо відповідальне становище в державі, покладено на заступника генпрокурора Віталія Каська.

Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе буде продовжувати займатися реформуванням органів прокуратури та розслідуванням кримінальних проваджень щодо працівників прокуратури.

Питаннями підтримки державного обвинувачення та представництва інтересів громадянина або держави в судах буде займатися замгенпрокурора Олег Заліско.

Шокін залишив за собою загальне керівництво відомством, питання організаційного правового забезпечення, кадрову роботу, внутрішню безпеку і зв'язки зі ЗМІ.

Нагадаємо, раніше управління з розслідування корупційних злочинів, скоєних службовими особами, які займають особливо відповідальне становище, очолював Павло Жебрівський, проте 11 червня його було призначено головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Шокін пообіцяв зробити Каська головним щодо боротьби із корупціонерами-високопосадовцями на зустрічі з представниками посольства США в кінці липня.

Касько і Сакварелідзе вважаються представниками молодого покоління прокурорів на противагу старій команді, яку часто звинувачують у корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram