ГоловнаПолітика

ЄС виділив €8,55 млн на підтримку управління кордонами в Україні

Кошти можуть зробити реальнішим безвізовий режим.

ЄС виділив €8,55 млн на підтримку управління кордонами в Україні
Фото: zhitomir.info

Європейська комісія виділила четвертий транш у розмірі 8,55 млн євро за Програмою бюджетної підтримки "Підтримка секторальної політики управління державним кордоном в Україні".

Ці гроші, як повідомляється на сторінці представництва ЄС в Україні у фейсбуці, підуть на модернізацію Держприкордонслужби та Фіскальної служби України. Йдеться про поліпшення законодавчої та нормативно-правової бази, запровадження кращих механізмів контролю та модернізації інфрастурктури перетину кордонів відповідно до стандартів ЄС. Також програма підтримує зусилля українського уряду щодо досягнення ефективного балансу між безпечними кордонами і законним рухом людей і товарів відповідно до стандартів та кращих практик ЄС.

За словами заступника голови представництва ЄС в Україні Томаса Фреллесена, кошти "надалі сприятимуть транскордонній торгівлі, прискорять демаркацію кордону і запровадження електронної митної системи".

Нагадаємо, контроль міграції, на посилення якого виділено гроші, - одна з умов надання Євросоюзом безвізового режиму Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram