ГоловнаПолітика

На голову Антикорупційного бюро поскаржилися в ГПУ

Депутат зацікавився поїздкою Артема Ситника в Лондон.

На голову Антикорупційного бюро поскаржилися в ГПУ
Артем Сытник
Фото: dyvys.in

Народний депутат Віталій Купрій звернувся до Генпрокуратури зі зверненням щодо законності включення в офіційну делегацію Національного антикорупційного бюро під час поїздки в Лондон дружини і радника голови АКБ Артема Ситника. ГПУ внесла дані про цей факт до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Попередня правова кваліфікація правопорушення - ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, йдеться у відповіді ГПУ на запит Купрія. Документ той оприлюднив у своєму фейсбуці.

Депутат пояснив, що мотивом для звернення в ГПУ стала поява в ЗМІ інформації про те, що Артем Ситник включив свою дружину Ганну Ситник і радницю Ірину Данько до складу офіційної делегації для поїздки у Великобританію.

"Спочатку голова НАБ говорив, що Ганна Ситник входила в офіційну делегацію. Однак згодом почав переконувати, що вона їхала як приватна особа і власним коштом. Водночас, згідно з декларацією за 2014 рік, офіційний дохід пані Ситник становив лише 113 тис. грн", - заявив Купрій.

Варто зазначити, що внесення даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань - стандартна процедура реагування правоохоронних органів на заяви про злочини. Це передбачено Кримінальним процесуальним кодексом, який набув чинності 20 листопада 2012 року.

Фото: facebook.com/vitaliy.kupriy

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram