ГоловнаПолітика

МН17 збили проросійські бойовики, - Держдеп США

"Боїнг" збила ракета «земля-повітря», запущена з не підконтрольної Україні території.

МН17 збили проросійські бойовики, - Держдеп США
Фото: ЕРА

Сполучені Штати Америки продовжують дотримуватися думки, що Боїнг-777 «Малайзійських авіаліній» у небі над Донбасом збили підтримувані Росією сепаратисти ракетою "земля-повітря".

Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні заступник офіційного представника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє Укрінформ.

«Ми вважаємо, що МН17 збили ракетою "земля-повітря", запущеною з територій, контрольованих сепаратистами на сході України», - сказав Тонер.

Він зазначив, що США підтримують усі спроби притягнути винуватих у катастрофі до відповідальності і допомагають голландському розслідуванню.

«Ми підтримуємо розслідування голландців, Національна рада безпеки автотранспорту США бере в ньому участь. Але наше припущення не змінилося: ми досі вважаємо, що це зробили підтримувані Росією сепаратисти», - наголосив заступник спікера Держдепу.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Держави Заходу й Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram