ГоловнаПолітика

Порошенко збільшив витрати на оборону

Законопроектом передбачено збільшення видатків на фінансування АТО в розмірі майже 5,3 млрд грн

Порошенко збільшив витрати на оборону
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до державного бюджету на 2015 рік щодо збільшення видатків для потреб оборони і безпеки.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Законопроектом передбачено збільшити видатки на фінансування заходів для проведення антитерористичної операції в розмірі майже 5,3 млрд грн у межах затверджених показників держбюджету на 2015 рік.

"Збільшення витрат силовим структурам передбачено забезпечити за рахунок відповідного скорочення витрат і кредитів загального фонду інших головних розпорядників коштів; зарахування до загального фонду 200 млн грн... за надання інформації з державних реєстрів, утримувачем яких є Міністерство юстиції", - сказано в документі.

Передбачено скерування 5,15 млрд грн на фінансування потреб Міноборони у зв'язку продовженням мобілізації, а 158,7 млн грн - на фінансування потреб інших силових структур для забезпечення харчування особового складу.

Парламент ухвалив зазначений закон 17 липня.

"Ці зміни зумовлені потребами Міністерства оборони передусім для забезпечення речовим майном, здійснення виплат сім'ям загиблих, пораненим і забезпечення харчування", - заявив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський, представляючи документ у парламенті.

Витрати на оборонні потреби за перші п'ять місяців цього року становили 15,8 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram