ГоловнаПолітика

Апеляційний суд залишив без змін розмір застави для Лавриновича

Прокуратурі відмовили в арешті екс-міністра.

Апеляційний суд залишив без змін розмір застави для Лавриновича
Фото: Макс Левин

Апеляційний суд Києва визнав законним і залишив без змін запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,2 млн гривень для колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Про це сказав головуючий у колегії суддів Олег Присяжнюк.

"Апеляційні скарги відхилити", - вирішив суд.

Таким чином, колегія суддів відхилила апеляції Генеральної прокуратури і захисту Лавриновича і залишила чинним рішення про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді застави 1,2 млн гривень.

Прокуратура у своїй апеляції просила заарештувати підозрюваного і збільшити заставу до 8,5 млн гривень, а адвокати Лавриновича - взагалі не застосовувати запобіжний захід.

Нагадаємо, Лавриновича підозрюють у розтраті 8,5 млн гривень держкоштів при закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді в Європейському суді з прав людини справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Мова про контракт Мін'юсту з американською юридичною компанією Skadden у травні 2012 року. Skadden мала провести "незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко" у зв'язку з позовом проти України в ЄСПЛ. Послуги фірми обійшлися в 8,5 млн грн, але висновки Skadden не були використані, оскільки на момент їх отримання Україною суд уже виніс рішення за позовом Тимошенко.

30 липня Печерський райсуд Києва відмовився заарештувати колишнього міністра юстиції Лавриновича і призначив заставу в розмірі 1,2 млн гривень. При цьому прокуратура просила про арешт з альтернативою у вигляді застави 8,5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram