ГоловнаПолітика

У Дніпропетровській області довідку про доходи можна замовити ПФ через інтернет

Послуга діє тільки в одному регіоні.

У Дніпропетровській області довідку про доходи можна замовити ПФ через інтернет
Фото: dyvys.in

У Дніпропетровській області запроваджено ще одну електронну послугу для населення. Тепер довідку про доходи для пенсіонерів можна отримати, не виходячи з дому. Портал iGov дозволяє оформити документ через Інтернет. Зараз ця онлайн-послуга діє тільки в Дніпропетровській області, але в майбутньому її планують зробити доступною для всієї країни. Про це заявив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.

"Ми поступово розширюємо перелік адміністративних послуг, які можна отримати дистанційно. Тепер ходити в Пенсійної фонд особисто і стояти в чергах за довідками не потрібно. Сьогодні тисячі пенсіонерів області мають можливість, не виходячи з дому, замовити Пенсійному фонду довідку про доходи через інтернет. У першу чергу, в електронний формат ми переводимо найпопулярніші у населення послуги", - зазначив Валентин Резніченко, передає "Сегодня".

Довідка про доходи необхідна пенсіонерам для оформлення пільг або призначення матеріальної допомоги. Це перша соціальна послуга, отримати яку житель Дніпропетровської області може, не покидаючи квартири.

Документи замовляються Інтернетом через сайт iGov. Після отримання заявки працівники "Укрпошти" пересилають її до відповідного управління Пенсійного фонду. Звідти вже готову довідку надсилають на адресу громадянина, який подав заявку.

Оплатити послугу також можна через Інтернет. Це означає, що більше не потрібно стояти в черзі до каси банку для отримання паперової довідки про оплату послуги і потім особисто відносити її в держустанову. Тепер все набагато зручніше і простіше: система "бачить" оплату автоматично.

"Голова області поставив завдання повністю перевести адміністративні послуги в Дніпропетровському регіоні в режим електронного доступу. Наша нова послуга спроектована таким чином, що людині до Пенсійного фонду, по суті, ходити не потрібно. Це зручно для жителів області - не потрібно по десять разів бігати в різні інстанції і вистоювати черги. А ще - це нівелює корупційну складову при оформленні документів, - зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА Дмитро Дубілет. - Зараз через портал iGov можна отримати понад 20 державних послуг, а в найближчому майбутньому ми плануємо запустити ще 45 ".

На сьогодні через інтернет-портал https://igov.org.ua жителі Дніпропетровської області можуть зареєструвати автомобіль і отримати довідку про несудимість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram