ГоловнаПолітика

Міжнародне слідство вивчає знайдені на Донбасі частини "Бука"

 Росії залишається все менше простору для конспірологічних версій.

Міжнародне слідство вивчає знайдені на Донбасі частини "Бука"
Фото: EPA/UPG

Міжнародна група фахівців, яка проводить кримінальне розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга", вивчає кілька знайдених на Донбасі деталей, які можуть бути частинами системи "Бук".

Про це повідомила у вівторок Рада безпеки Нідерландів.

"У співпраці з Радою з безпеки Нідерландів спільна слідча група вивчає кілька деталей, які, можливо, походять із ракетної системи "земля-повітря" "Бук". Ці деталі зібрали раніше на сході України і перебувають у руках кримінальної групи і Ради безпеки Нідерландів", - йдеться в прес-релізі.

"Ці деталі мають особливу цінність для кримінального слідства, оскільки вони, можливо, можуть пролити більше світла на причетних до катастрофи MH-17. Через це міжнародна група слідчих продовжує роботу, щоб з'ясувати походження цих частин. Міжнародна слідча група вдасться до допомоги міжнародних експертів-криміналістів і фахівців у галузі озброєнь", - сказано в повідомленні.

"Зараз не можна зробити висновок про те, що існує причинно-наслідковий зв'язок між частинами і падінням літака рейсу MH-17", - наголошено в документі.

Міжнародна слідча група здійснює кримінальне розслідування, тоді як сама Рада безпеки з'ясовує безпосередні причини аварії "Боїнга". Обидва розслідування проходять окремо, але міжнародна слідча група і Рада безпеки час від часу обмінюються матеріалами. У своєму фінальному звіті Рада безпеки повідомить про ці виявлені частини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram