ГоловнаПолітика

Оприлюднено рейтинги партій напередодні місцевих виборів

"Народний фронт" готові підтримати лише 2,1% респондентів.

Оприлюднено рейтинги партій напередодні місцевих виборів
Фото: Макс Требухов

68% українців мають намір брати участь у голосуванні на місцевих виборах, 21% не голосуватиме, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова.

За результатами опитування, електоральні вподобання опитаних на місцевих виборах розподілилися так: за Блок Петра Порошенка "Солідарність" готові проголосувати 14% українців, за партію "Об'єднання "Самопоміч" - 9%, за Опозиційний блок - 7,5%, Радикальну партію Олега Ляшка - 7,3%, ВО "Батьківщина" - 6,9%. За "Народний фронт" на місцевих виборах готові проголосувати лише 2,1% респондентів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з результатами опитування, голосувати за конкретного кандидата незалежно від його партійності мають намір 15,9% респондентів. При цьому 23,4% опитаних не визначилися зі своєю позицією.

Соціологічне дослідження було проведено з 22 по 27 липня 2015 року, опитано було 2011 респондентів від 18 років у всіх регіонах України, крім Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня за новим законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram