ГоловнаПолітика

ГПУ внесла апеляцію на рішення суду в суперечці з "Газпромом" про оформлення газу RUE

Підписані в Москві угоди про купівлю-продаж газу були фіктивними, заявляють у Генпрокуратурі

Генеральна прокуратура України внесла апеляційну скаргу на судове рішення в суперечці з ВАТ "Газпром" щодо оформлення газу компанією "РосУкрЕнерго" (RUE), яку пов'язують з бізнесменом Дмитром Фірташем.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Генпрокуратурою України 31 липня внесена апеляційна скарга на рішення Господарського суду Києва від 23 липня 2015 року, яким відмовлено в задоволенні прокурорського позову в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" про визнання недійсними підписаних у Москві у 2009 році договорів купівлі-продажу природного газу", - йдеться в повідомленні.

На думку Генпрокуратури, підписані в Москві угоди про купівлю-продаж газу були фіктивними.

У зв'язку з поданням апеляції рішення Господарського суду Києва не набуло чинності.

Нагадаємо, 5 грудня 2014 року ГПУ оскаржила контракт купівлі-продажу 11 млрд кубометрів газу між "Нафтогазом" і "Газпромом", які потім відсудило "РосУкрЕнерго". Конфлікт із приводу цих 11 мільярдів кубів розпочався в січні 2009 року, коли уряд Юлії Тимошенко відібрав їх через борг РУЕ на суму 1,7 млрд доларів. Відбирання газу як погашення боргу не оформили юридично між "Нафтогазом" і "РосУкрЕнерго", що стало приводом для судових розглядів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram