ГоловнаПолітика

Франція і Німеччина готові ініціювати консультації з РФ щодо Донбасу

Партнери України поділяють стурбованість української сторони і хочуть запобігти негативному розвитку ситуації.

Франція і Німеччина готові ініціювати консультації з РФ щодо Донбасу
Фото: @ MID_RF

Міністри закордонних справ Франції Лоран Фабіус та Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр готові ініціювати консультації з Російською Федерацією з приводу загострення ситуації на Донбасі.

Про це міністри повідомили у розмові з українським колегою Павлом Клімкіним, передає прес-служба МЗС України.

"Партнери України підтвердили, що поділяють стурбованість української сторони, і висловили готовність уже найближчим часом ініціювати консультації з Російською Федерацією, щоб запобігти негативному розвитку ситуації", - йдеться в повідомленні.

Клімкін у телефонній розмові з Штайнмаєром і Фабіусом привернув їхню увагу до істотного загострення ситуації на Донбасі. Він підкреслив, що останні провокації з боку проросійських бойовиків є цілеспрямованою спробою торпедувати переговорний процес, спрямований на відведення озброєння калібром менш як 100 мм і деескалацію ситуації навколо Широкиного Донецької області.

За підсумками телефонних розмов з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції було домовлено, що за результатами контактів офіційного Берліна і Парижа з Москвою буде прийнято рішення щодо можливих подальших кроків у "нормандському форматі", в тому числі проведення телефонних конференцій або особистих зустрічей представників України, Німеччини, Франції та Росії.

Нагадаємо, після загострення ситуації на Донбасі Президент України Петро Порошенко доручив Павлу Клімкіну провести термінові консультації у "нормандському форматі" на рівні голів зовнішньополітичних відомств.

Сьогодні ввечері Клімкін уже провів розмову з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram