ГоловнаПолітика

Україна закликала Росію не допустити загострення ситуації на Донбасі

Клімкін також закликав почати підготовку до проведення місцевих виборів на Донбасі під моніторингом ОБСЄ.

Україна закликала Росію не допустити загострення ситуації на Донбасі
Фото: for-ua.com

Україна закликає Росію вжити заходів для запобігання подальшого загострення ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

"Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Росія повинна вжити всіх можливих заходів, щоб запобігти подальшому загостренню на Донбасі", - сказано в повідомленні.

У телефонній розмові між Павлом Клімкіним і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим український дипломат підкреслив, що зіткнення 9 серпня в районі Широкиного (Донецька область) та атака підтримуваних Росією бойовиків в напрямку населеного пункту Старогнатівка в понеділок є свідомими кроками, які переслідують мету підірвати зусилля з реалізації ініціативи щодо відведення озброєння калібром менш як 100 мм і деескалації ситуації навколо Широкиного.

Крім того, міністр закордонних справ України зробив особливий акцент на інциденті з підпалом 4 автомобілів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Донецьку, який стався одночасно зі згаданими провокаціями і був спрямований на те, щоб позбавити ОБСЄ можливості фіксувати порушення мінських домовленостей.

Крім того, Клімкін також зазначив, що в рамках виконання мінських домовленостей необхідно невідкладно розпочати реальну роботу з підготовки до проведення під моніторингом з боку Організації з безпеки і співробітництва (ОБСЄ) місцевих виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Нгадаємо, Президент Петро Порошенко доручив Климкіну провести термінові консультації на рівні представників міністерств закордонних справ Німеччини, Франції та Росії про розвиток ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram