ГоловнаПолітика

МЗС повідомить Захід про атаку бойовиків біля Старогнатівки

Україна побоюється зриву Мінських домовленостей.

МЗС повідомить Захід про атаку бойовиків біля Старогнатівки
Фото: korrespondent.net

За дорученням Президента МЗС України проінформує голів ОБСЄ, держав-учасниць Нормандського формату, ЄС і НАТО про загострення ситуації на Донбасі та загрозу зриву плану мирного врегулювання.

Про це сказано в заяві МЗС України.

"У МЗС України звертають увагу на значну інтенсифікацію провокацій, обстрілів і цілеспрямованих атак на позиції сил антитерористичної операції з боку підтримуваних Росією бойовиків. Тільки за останні кілька днів значно зросла кількість обстрілів не тільки позицій українських підрозділів, а й цивільних об'єктів. Атака силами до батальйонної тактичної групи за підтримки важкої броньованої техніки, танків і БТРів у напрямку населеного пункту Старогнатівка, що відбулася 10 серпня, є тривожною ознакою подальшої ескалації ситуації", - йдеться в повідомленні.

На думку МЗС, обстріли, наступальні дії російсько-терористичних військ, залякування спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ - все це є частиною свідомо обраної небезпечної лінії на зрив Мінських домовленостей.

"Російська сторона повинна вжити негайних заходів для того, щоб припинити дії, які несуть України руйнування і смерть, загрожують безпеці і стабільності на всьому Європейському континенті", - підсумували в міністерстві.

Нагадаємо, за даними Міноборони, близько 03:25 після масованої артилерійської підготовки терористичні угруповання чисельністю до батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків і 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі Старогнатівки. Сили АТО підвели артилерію і відкрили вогонь. Противника зупинили і відкинули на 2-3 кілометри. Сили АТО захопили ключові висоти, що їх до цього контролювали терористичні угруповання. Під час бою, за офіційними даними, 7 українських військовослужбовців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram