ГоловнаПолітика

Лавринович вніс заставу 1,2 млн гривень

Апеляцію розглянуть 11 серпня, повідомив екс-міністр

Лавринович вніс заставу 1,2 млн гривень
Фото: Макс Левин

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович вніс заставу 1,2 млн гривень.

"Заставу вже внесено", - сказав Лавринович.

Він заявив, що вніс заставу, оскільки суд дав лише п'ять днів для здійснення цієї процедури. При цьому, екс-міністр зазначив, що апеляцію на обрання йому запобіжного заходу у вигляді застави буде розглянуто тільки 11 серпня.

Нагадаємо, Лавриновича підозрюють у розтраті 8,5 млн гривень держкоштів при закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для складання аналітичного дослідження при розгляді в Європейському суді з прав людини справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Йдеться про контракт Мін'юсту з американською юридичною компанією Skadden у травні 2012 року. Skadden мала провести "незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко" у зв'язку з позовом проти України в ЄСПЛ. Послуги фірми обійшлися в 8,5 млн грн, але висновки Skadden не були використані, оскільки на момент їх отримання Україною суд уже виніс рішення за позовом Тимошенко.

30 липня Печерський райсуд Києва відмовився заарештувати колишнього міністра юстиції Лавриновича і призначив заставу в розмірі 1,2 млн гривень. Лавринович заявив, що не має наміру вносити суму застави до розгляду апеляції. Він також заявив, що його син Максим Лавринович пообіцяв внести за нього заставу 8,5 млн гривень у разі його арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram