ГоловнаПолітика

Гайдар подала заяву про відмову від російського громадянства

В.о. заступника голови Одеської ОДА очікує початку процедури позбавлення її громадянства РФ

Гайдар подала заяву про відмову від російського громадянства
Фото: president.gov.ua

В.о. заступника голови Одеської ОДА Марія Гайдар написала заяву про відмову від російського громадянства.

Про це вона заявила в ефірі одеського телеканалу "Перший міський".

"Я написала заяву про відмову", - сказала Гайдар, відповідаючи на запитання журналіста про наявність у неї російського громадянства.

На уточнювальне запитання, коли вона перестане бути громадянкою РФ, Гайдар відповіла: "Я не знаю, коли це може статися. Але це формальність, я була готова і написала заяву".

В.о. заступника одеського губернатора також зазначила, що отримання українського громадянства було для неї "непростим рішенням".

"Але коли я вже отримала паспорт, відчула, що зробила щось правильне і хороше. Загалом, почуваюся добре і налаштована на те, щоб будувати нову процвітаючу демократичну Україну і, звичайно ж, пишаюся цим", - сказала Гайдар.

Нагадаємо, 17 липня голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі анонсував призначення Гайдар його заступником. 4 серпня Президент Петро Порошенко надав Гайдар українське громадянство.

Марія Гайдар - російський опозиційний громадський діяч, дочка російського політика та економіста Єгора Гайдара. Кілька років працювала радником губернатора із соціальних питань в адміністрації Кіровської області РФ. Була засновником і керівником Фонду соціальної допомоги та підтримки населення "Соціальний запит", але в середині липня 2015 року пішла з цієї посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram