ГоловнаПолітика

Суд арештував скульптуру Януковича в Межигір'ї

Арештовано всі історико-культурні цінності, які зберігалися в резиденції

Суд арештував скульптуру Януковича в Межигір'ї

Печерський районний суд Києва арештував історико-культурні та матеріальні цінності, які зберігалися в державній резиденції колишнього президента Віктора Януковича "Межигір'я" (Нові Петрівці, Київська область).

Про це йдеться в ухвалі суду від 29 липня.

Встановлено, що в період лютого-березня 2014 року в Національний художній музей України на тимчасове зберігання передали історико-культурні та матеріальні цінності, які належали Януковичу і зберігалися в "Межигір'ї". Серед таких цінностей - перша українська друкована книга "Апостол" Івана Федорова 1574, книга "Мінея загальна" Інокентія Гізеля, "Апостол" Михайла Сльозки 1654 року, "Євангеліє" 1704 року, низка богословських і біблійних книг, понад 60 ікон, близько 20 скульптур (серед яких є особиста скульптура Януковича), більш ніж 40 картин, пам'ятні годинники і монети, мощевик з мощами Святого Віктора, горщик періоду Трипільської культури, таріль роботи Пікассо, бивень мамонта, китайські вази, канделябри, ятагани, пістолети, шаблі та інше.

Суд вирішив арештувати майно, яке перебуває на зберіганні в музеї.

Нагадаємо, у своєму інтерв'ю BBC Янукович заявив, що резиденція в "Межигір'ї", в якій знайшли безліч предметів розкоші, йому не належить. За його словами, йому належав тільки будинок, який він купив за 3 млн доларів. Також екс-президент відхрестився від зоопарку на території резиденції. За словами Януковича, він просто "підтримував цих страусів", які "просто жили там".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram