ГоловнаПолітика

Експортери металобрухту завдали державі збитків на 400 млн грн, - СБУ

У Миколаєві, Одесі та Києві відбулося 11 обшуків в офісах і автомобілях комерсантів.

Експортери металобрухту завдали державі збитків на 400 млн грн, - СБУ
Фото: zn.ua

"Посадові особи низки комерційних структур організували схему відмивання доходів, ухилення від сплати податків, виведення валютних цінностей за кордон через фіктивні підприємства. У результаті тільки за останній рік держбюджету завдано збитків на суму понад 400 млн грн", - повідомляє прес-центр СБУ.

У відомстві повідомили, що одночасно в Миколаєві, Одесі та Києві відбулося 11 обшуків в офісах і автомобілях комерсантів. Вилучено 2,4 млн грн, печатки, штампи фіктивних і офшорних підприємств, фінансово-господарську документацію й електронні носії інформації, які підтверджують незаконність фінансово-господарських відносин експортерів брухту чорних металів. Також заблоковано рахунки фіктивних підприємств, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Окрім того, в Миколаївському морському торговому порту зупинено митне оформлення 13 тис. тонн металобрухту незаконного походження, в тому числі з району проведення антитерористичної операції, на суму 60 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 209 (відмивання доходів) Кримінального кодексу України. Перевіряють також причетність посадових осіб підприємств-експортерів до фінансування тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram