ГоловнаПолітика

У МЗС назвали умови для буферної зони на Донбасі

ОБСЄ повинна мати 100% можливості для перевірки відведення техніки з боку бойовиків, заявив Клімкін.

У МЗС назвали умови для буферної зони на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Створення 30-кілометрової буферної зони можливе за умови цілковитої впевненості, що відведення техніки із цієї території не приведе до подальших провокацій бойовиків і захоплення додаткових територій.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі "5 каналу", повідомляє "Укрінформ".

"Ми хочемо відвести на 15 км із кожного боку, створивши таким чином своєрідну зону безпеки - буферну зону 30 км. Для того, щоб це працювало, нам потрібно, щоб (місія - ред.) ОБСЄ стояла постійно в ключових точках і мала можливість, я наголошую, необмежених інспекцій. Ми до цього готові, але до цього повинні бути готові ті, хто підтримується росіянами, де їм допомагають ховати будь-яку зброю. І ми повинні бути впевнені, що цієї зброї не ховають, тому ОБСЄ повинна мати 100% можливості для такої перевірки і стояти саме там", - зазначив він.

По-друге, за словами Клімкіна, "ми повинні бути впевнені, що це відведення не використовуватимуть для будь-яких провокацій. Провокацій у плані подальших атак, у плані захоплення додаткових територій. Ми повинні бути в цьому на всі 100% упевнені", - заявив міністр.

Нагадаємо, в селі Широкине поблизу Маріуполя створять 30-кілометрову зону безпеки: сили антитерористичної операції і бойовики повинні відвести важке озброєння від центру населеного пункту на 15 км. Бойовики покинули Широкине наприкінці липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram