ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про відкриті реєстри квартир і машин

Тепер можна дізнатися, чим володіє той чи інший чиновник.

Президент Петро Порошенко підписав закон, відповідно до якого інформація про рухоме і нерухоме майно громадян стає публічною.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

На думку глави держави, закон посилить громадський контроль за владою, знизить рівень корупції та посилить захист права власності.

Документ вводить додаткові заходи контролю за особами, які призначаються на відповідальні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Зокрема, законом передбачається спрощення процедури доступу до відомостей, що містяться у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до Державного земельного кадастру і Єдиного державного реєстру, утримувачем якого є Державтоінспекція.

Також законом врегульовано питання надання інформації про зареєстровані транспортні засоби з Єдиного державного реєстру.

Проектом закону передбачається, що інформація з державного реєстру прав буде надаватися не тільки за об'єктом нерухомого майна, а й за суб'єктами права, тобто за прізвищем людини можна буде дізнатися, якими квартирами, будинками, ділянками або автомобілями володіє будь-який громадянин України.

Інформація про майно буде надаватися з обмеженнями - так, не можна буде дізнатися вулицю і номер квартири або будинку, номерний знак машини, точну адресу земельної ділянки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram